Translate

20.8.2013

Lomalla väkerrettyä

Saattaapi tulla aika pitkä postaus,kun muutama viikko on vierähtänyt edellisestä postauksesta. Jotenkin into tähän bloggaamiseen on nyt kateissa,syitä en lähde sen kummemmin arvailemaan. Mutta into käsitöihin ei ole laantunut,ja sehän se on pääasia,vai mitä? :)

Lomaa on nyt takana jo reilut kolme viikkoa,ja paljon olen saanut tänä aikana tehtyä... Koukku sauhuaa koko ajan,toki välillä on käyty pikku reissuilla ja kotitöitäkin on ollut pakko välillä tehdä :)

Suurimpana työnä ehkä tämä torkkupeitto,joka on tehty kokonaan langanjämistä.Kokoa ihan riittävästi,n.120 x 170 cm .Aikaa meni neljä päivää,ja maltoinpa sinä aikana olla tekemättä mitään muuta työtä :)


Tässä peitto taiteltuna,aaltokuvio tulee tässä hienosti esiin...


Tässä levitettynä eteisen lattialle,mihinkään muualle se ei oikein mahtunukaan... Mukavaa virkkaamista tämä oli,kun tehtiin yhtenä kappaleena,ei siis mitään saumoja... Valmiin peiton pyöritin pesukoneessa huuhteluohjelmalla,näin siitä tuli mukavan pehmeä,ja se oli helppo muotoilla kosteana oikeisiin mittoihinsa.

Pari postausta taaksepäin esittelin ruusuja,joita virkkasin innokkaasti,niin että olin jo suorastaan hukkua niihin :) Keksinpä sitten idean,johon sain tungettua aika monta ruusua:


Löysin kirpparilta sydämen muotoisen punotun kranssin,ja kiinnitin siihen ruusuja vieri viereen... Nyt meidän ulko-ovessa roikkuu tällainen henpeä koriste :)

Facebookissa on monta erilaista käsityö-sivustoa,ja jollain näistä joku esitteli vauvan tossuja,ja siitä se innostus taas sitten lähti ... Tällä kertaa näitä "tennistossuja",ohjeita löytyy monestakin paikasta,enkä nyt muista mistä minä sen nappasin...

Vaalensiniset,ihan pikkuiset...

Punaiset,pienet nämäkin...

Vaaleanpinkit,vähän isommat tossut,merkit vielä irrallaan...

Näitä oli mukava tehdä,ja nopeasti valmistuivat.


Tuollaiset merkit virkkasin tossujen sivuun :)

Tätä innostusta kesti muutaman päivän,kunnes palasin taas pöllöjen pariin...


Tämän nimesin "Maikkari-pöllöksi",väritys kun on ko.firman tunnusväri :) Tämä on sellaista tyyny-kokoa,mutta seuraavaksi halusin tehdä jotain pienempää... Ja niin se sitten taas mopo karkasi...(ei onneksi ViiVi,tuolla se seisoo turvallisesti pihalla :)  )


Avaimenperiä siis pompsahti,ja nyt niitä on jo parisenkymmentä tehtynä :) Kiinnitin ketjunpätkät ja papukaijalukot,pöllön täytteenä on askarteluvanua. Kokoa näillä on n. 6 x 7,5 cm,hieman vaihtelee,langasta riippuen.


Ja tässä vielä lisää :)

Lomaa on siis vielä ensi viikko,sitten olisi edessä paluu arkeen... Kyllä lomailu on mukavaa,mutta alkaa ilmeiseti tehdä tehtävänsä,kun mieli jo silloin tällöin harhailee työasiaoissa.:) Ihan kiva tuntea taas olevansa tarpeellinen ja hyödyksi muutenkin kuin vain virkkaamalla :)

Kivaa keskiviikon jatkoa jokaiselle!

20 kommenttia :

  1. Siinähän on loma mennyt rattoisasti käsitöitä tehden. Hienoja töitä :)

    VastaaPoista
  2. Ei ole jouten lomalla oltu:) monenmoista työtä on syntynyt, ihania noi pöllöt ja tossut:)

    VastaaPoista
  3. oi,oi,miten paljon ihania käsitöitä. Peitto on hieno. Mutta tuo sydänkrnssi on myös ihastuttavan kaunis. Pöllöt ja tossut mukavia. Kyllä olet aikaansaava ja ahkera.

    VastaaPoista
  4. Voi että sie oot ollu ahkera, tuota peittoa ihailen sillä se on niin kaunis, samoin kranssi, nyt kaikki tietää että oven takana asuu käsityön taitaja:))
    Suloset on tossutkin.

    VastaaPoista
  5. Nyt on tainnut virkkuukoukku jo kasvaa kämmeneen kiinni kun on noin paljon kivoja juttuja valmistunut. Tuota pöllöideaa ajattelin matkia joulumyyjäisiin, eihän se haittaa, kun ei kumminkaan asuta samalla kylällä ?
    Minä olen ihmetellyt kuka uhkaa minun asemaani facebookin kuvakilpailussa, hihi. Sinähän se näytkin olevan, no ei haittaa =D Toivottavasti kukaan ei nyt enää rynni meidän ohi =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Matki" sinä vain Sude ideaa,mitäpä se haittaisi :) Hitsi mä olin jo unohtanut sen "kisan",enkä enää edes muista,millä sivustolla se on :D Mutta sun apinas vie kevyesti voiton,ja sen sinulle suon ihan mielelläni!

      Poista
  6. Tosiaan aivan ihania töitä kaikki =))
    Minäkin olen noita pöllöjä väkertänyt menneellä viikolla ja muokkasin niistä heijastimia.. Pitänee kokeilla myös avaimenperiä...
    Täältä sinun pöllöistä sainkin sen viimeisen innoituksen kokeilla noiden pöllöjen tekoa..

    VastaaPoista
  7. Ihania töitä olet saanut virkattua!
    Itsellä oli koko kesän blogitaukoa. Käsitöitä kylläkin koko ajan näpertelin, mutta kuvailemaan ja blogiin asti en niitä saanut.

    Mukavaa syyskuun aloitusta sinulle!

    VastaaPoista
  8. Ihania töitä olet saanut virkattua!
    Itsellä oli koko kesän blogitaukoa. Käsitöitä kylläkin koko ajan näpertelin, mutta kuvailemaan ja blogiin asti en niitä saanut.

    Mukavaa syyskuun aloitusta sinulle!

    VastaaPoista
  9. Ihania töitä olet saanut virkattua!
    Itsellä oli koko kesän blogitaukoa. Käsitöitä kylläkin koko ajan näpertelin, mutta kuvailemaan ja blogiin asti en niitä saanut.

    Mukavaa syyskuun aloitusta sinulle!

    VastaaPoista
  10. Voi kuinka söpösiä tennistossuja. Ovikoriste on kyllä vertaansa vailla.
    Minä en oikein ole tuonne FB:n uskaltautunut.

    VastaaPoista
  11. Aivan ihana peitto. Mä olen halunnut siksak-peiton tehdä jo kauan, muttei se kuvio vaan aukene minulle.

    VastaaPoista
  12. Tosi suloisia pöllöjä sinulla!
    Kelpaisi minullekin, saisinkohan tehtyä joskus...
    Ja tuo siksak peitto on UPEA,!!!!!

    VastaaPoista
  13. Ohhoh! Olitpa nopea kun teit peiton 4 päivässä valmiiksi :) Löytyisikö tuota avaimenperäpöllön ohjetta jostain? Näyttää niin kivalta että voisi kokeilla itsekin.

    VastaaPoista
  14. Kranssin idean kyllä parastan sulta! Minä hurahdin ruusuihin tosin vasta viime viikolla, mutta tuskailin jo, että mihin kummaan saan kaikki kukkaset tukittua. Nyt tiedän!

    VastaaPoista
  15. Hei! Satunnainen lukija täällä kyselee saisiko ohjetta tuohon aaltokuvioon? :) Maarika

    VastaaPoista

Ilahdun kovasti,jos viitsit kommentoida :)