Translate

27.2.2013

Vauvajuttuja

Olen varmasti maininnutkin,että näin alkuvuodesta syntyy lähipiiriini kaksi vauvaa... Toinen sisarentyttärelleni,toinen hyvälle ystävälleni,ex-työtoverille. No,ystävän vauva näki päivän melko tarkalleen ajallaan,pieni,ihana tyttö syntyi 21.1.2013 <3 Harmi sinänsä,että joku sisäinen ääneni johti minut pahemman kerran harhaan,olin nimittäin varma,että vauvasta tulee poika... Niinpä olin jo valmiiksi väkertänyt vauvalle neule-asun,joka oli selvästi vaaleansinisine asusteineen pojalle tarkoitettu :) Kiirehän siinä tuli,kun vauva syntyikin ihanana tyttönä,ja parissa viikossa piti väsätä uusi puku :) Valmista kuitenkin tuli,ja tytön ollessa pariviikkoinen,kävimme työtovereiden kanssa perhettä onnittelemassa ja tyttövärinen puku oli valmiina lahjakassissa :)

Aivan ihana pikkuprinsessa olikin,ja kiersi sylistä syliin häiriintymättä sen kummemmin. Vanhemmat olivat tietysti ylpeitä ja onnellisia täydellisestä esikoisestaan,kuinkas muuten <3 Sain luvan julkaista tytöstä kuvan neulomani asu päällään,kun en tajunnut kuvata asua ennen luovuttamista.


Aika lailla on kasvunvaraa vielä,vaikka teinkin puvun pienimmän ohjeen mukaan :) Mutta liikuttavan suloinen on pikkuprinsessa siltikin,vai mitä sanotte? Ja vauvat kasvavat nopeasti,ja uskon,että puvulle on käyttöä vielä muutaman kuukauden ajan...

Sisarentyttäreni vauvan laskettu aika oli 18.2,mutta tällä tytöksi osoittautuneella tulokkaalla ei näytä olevan mitään kiirettä maailmaan,köllöttelee vieläkin tyytyväisenä äitinsä masussa :) Viimeistään ensi viikon alussa pikkuinen varmasti saapuu,ja minusta tulee ensimmäistä kertaa isotäti <3 Omia lapsenlapsia joudun vielä odottelemaan,mutta siskon tyttärentytär toimittaa virkaa siis siihen asti :)

Juhlimme vauvakutsuja jo tammikuussa,ja lahjaksi minä virkkasin peiton. Uskalsin tehdä melko tyttömäisen,kun ultra kerran kertoi vauvan olevan tyttömerkkinen :)


Afrikankukkia on siis peitossa,mukavia virkata,mutta kettumaisia yhdistää... Onnistuin kuitenkin aika hyvin,ja lopputulos näyttää tältä:

Näyttää kuvassa jotenkin vinolta,mutta kyllä se oikeasti ihan suora ja säänöllisen muotoinen on :)

Kokoa en muistanut mitata,mutta kyllä vauveli tämän alle mahtuu aika pitkään... Kuvaa saa suuremmaksi klikkaamalla,jos vaikka virheitä haluat etsiä :) Ompelin tähän vuorikankaankin,jottei akryylilangasta tehtynä olisi liian lepru.


Nyt vain odotellaan, että pikku-neiti suvaitsee saapua,ja pääsee testaamaan omaa,isotädin rakkaudella värkkäämää peittoaan <3

Noista afrikankukista vielä: satuin löytämään joltain ulkolaiselta virkkaussivustolta neliönmuotoisen kukan... Koska ohjetta ei ollut,yritin kuvan perusteella samaa,mutta tehtävä oli aika vaikea,ja monta yritystä tarvittiin,ennenkuin tajusin jujun! Olin aina tehnyt afrikankukan ohjeen mukaan,jossa kukassa on kuusi terälehteä... Ykskaks hoksasin että neliön kukassa terälehtiä onkin kahdeksan... Niinpä tietysti,ei siitä muuten neliötä saakaan millään :) Ja kun tein kahdeksansakaraisen kukan,loppu onnistuikin ihan kuvaa katsomalla. Todisteena onnistumisesta laitan kuvan uudesta peittoprojektista,josta sitten myöhemmin lisää.


Todiste on tässä,ja jos joku haluaa kokeilla,uskon että onnistuu tuosta idean nappaamaan :) Näistä neliöistä teen parhaillaan kahtakin eri peittoa,tyystin erilaiset keskenään... Tästä palasta lähtee syntymään taas vauvanpeitto,toinen peitto pysyy salaisuutena kevääseen saakka :)

Vapaapäiviä nyt viettelen,huomenna taas palataan sorvin ääreen... Mutta.... ihan kulman takana odottaa ihana,pitkä loma! Lähden viimeiselle kuntoutusjaksolle Kaisankotiin 11.3,ja sen jälkeen vietän talvilomani,töihin palaan vasta 30.3 ! Ihanaa kun on jotain,mitä odottaa,pieni breikki synkän talven jälkeen on varmasti paikallaan.

Mukavaa loppuviikkoa juuri Sinulle!

11 kommenttia :

  1. Ihana vauvannuttu. Minulla on ollut samanlainen sininen kesken jo kauan. Ohje on kadonnut keskeneräisen työn seasta, joten kerrotko mistä ohje on. Saisin sen omani valmiiksi myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joku vanhempi Novitan lehti se on, mutta tähän hätään en sitä löytänyt... Etsin sen käsiini ja ilmoitan sulle heti kun löydän...

      Poista
  2. Ihana vauvan asu ja herkullinen peitto! :) Minäkin pääsen tänä vuonna kutomaan vauvalahjaa, minusta tulee syksyllä isotäti. ;) Ajattelin tehdä ihan neutraalin asun, niin sopii tytölle ja pojalle, kumpi sieltä vaan sitten tuleekin.

    VastaaPoista
  3. Oi miten sievä pikkuneiti onkaan uudessa puvussaan.

    Kaunis on myöskin tuo tulevan vauvan peite.

    VastaaPoista
  4. Aivan ihana asu pikkuiselle. Minulle kävi vuosi sitten samoin. Tein työkaverin vauvalle sinisen asun ja tulikin tyttö :)
    Tuo peittokin on ihana !

    VastaaPoista
  5. Tuo peitto on niin suloinen, että sitä katsoessa menee ihan sanattomaksi! Söpönen on myös pieni vauva upeassa asussaan.

    VastaaPoista
  6. Mitä suloisuuksia täältä löytyikään:)

    VastaaPoista
  7. Onpa söpö vauvan asuste ja ihana peitto. Näyttää kivalta tuo neliön mallinen kukka :)

    VastaaPoista
  8. Ihania töitä olet saanut aikaseks. En ole minäkään kauheesti jaksanu toisten blogeissa käydä ja tästä sun uudesta blogista ei ollu tietoo. No, nyt on :)
    Oon tehny nelipäiväistä työviikkoa viime syksystä asti tämän kevään loppuun. Ihan omasta halusta. Sillähän noita 4-päiväisiä viikonloppuja välillä tulee (yleensä on siis 3-päivinen viikonloppu). Mutta niin kun yks kollega totes, tilipäivänä sen näkee ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa niillä joskus minullakin,kun vuorotyötä teen,ja vain joka kolmas vkl on vapaa... :) Mut nyt just oon viikonlopun töissä,siksi kateus... :D Nauti sinä,minä teen duunia! :D

      Poista

Ilahdun kovasti,jos viitsit kommentoida :)