Translate

27.9.2013

Mikä lie tökkii....

Nimittäin tässä blogin päivittämisessä,kun tuppaa venymään nämä päivitysvälit näin kamalan pitkiksi... ? Luulen että lievä kyllästyminen johtuu osittain siitä,että tällä "uudella" blogilla on selkeästi vähemmän lukijoita ja selailuja kuin sillä vanhalla... Taitaa olla jutut ja käsityöt nykyään vähemmän kiinnostavia :(

Omaksi ilokseni nyt tänäänkin postaan,on sen verran aikaa edellisestä kulunut.... Kaikenlaista on tullut väkerrettyä,ja paljon muutakin elämään kuuluu,joten varautukaa pitkään lätinään :)

Viimeksi kun kirjoitin,olin vielä kesälomalla,nyt on taas työt alkaneet,ja hyvä niin. Aikaa käsitöille toki on vähemmän,mutta aina sitä jotain ehtii tehdä... Tosin olin kipeänä,antibioottikuuri jatkuu vieläkin pari päivää.  Keuhkotutken-ja poskiontelontulehdus pakotti pari päivää vain makoilemaan,edes koukkua ei jaksanut kädessään pidellä. Nyt alkaa onneksi jo helpottaa...

Mutta niihin käsitöihin... Ihan kaikesta tehdystä ei ole kuviakaan,ovat niin vilkkaasti sujahtaneet jonnekin maailmalle :) Eilen esimerkiksi pojalle neulomani pipo sujahti päähän niin sukkelaan ja ovesta ulos,ettei ehtinyt kuvaa napata :) Mutta tässä näitä vanhempia tuotoksia:


Näyttääpä hassulta :) Juu,huivi se on,mutta hieman liian pitkä siitä tuli,joten oli keksittävä jotain...


No,ompelin huivin päähän napin,ja kieputin tekeleen itseni ympärille :) Kuvasta ei oikein selvää kuvaa tekeleestä saa,mutta jonkinlaisen ainakin... Aika kivasti toimii lämmikkeenä,ihan tyytyväinen olen "keksintööni". Lanka on Nallea,aivan ihana väri tuo liila!


Toisenkin huivin tein,tämä syntyi virkkaamalla.Mallihan on iki-ihanan Koso-tädin blogista,ihailin siellä näitä huiveja kauan,ennenkuin uskalsin kokeilla. Kuva on kyllä kovin huono,eikä koko huivi edes mahtunutkuvaan,sen verran suuri siitä tuli :) Näitä on nyt työn alla monta lisää,erilaisista langoista kokeilen tehdä.



 Tällaisia paloja olen virkannut työkaverin tyttövauvan peittoon,ohje palaseen löytyi kirjasta 200 virkattua ruutua. Kovin montaa palasta ei puutu enää,joten piakkoin voin varmasti esitellä valmiin,pikkupeiton :) Lankoina tässä Novitan Nalle,ja vaaleanpunainen on Pikkusiskoa.

Koska talvi tekee tuloaan,täytyy taas sukkiakin alkaa tikutella... Nyt tekee mieli tehdä kirjoneuletta,siispä parikin eri kuviota hyppäsi sukkiin :)



 Nämä ovat vielä parittomia,mutta eiköhän parikin vielä löydä toisensa... Apinasukka on lapsen kokoa,n.35,ja ruususukka aikuisen koko,n.40. Ruusun mallin löysin jostain vanhemmasta Suuri Käsityö-lehdestä,muokkasin vain hieman,että sain sen tuohon sukanvarteen sopimaan nätisti. Itse tykkään kovasti,on niin herkän oloinen :)


Tämä ihana kirja-uutuus oli pakko hankkia,noita klipsuja kun pyörii nurkissa vielä valtavat määrät :) Onhan tuossa paljon kivoja ideoita,mutta ihan kaikkia ohjeita en ymmärtänyt,mikä nyt ei ollut mikään yllätys itselleni :) Mutta kun hieman itse varioi,niin jotain saa aikaiseksi kummiskin :


Tällaisen kaulakorun sain aikaiseksi,klipsut virkkasin yhteen hopealangalla,ja kukkakoristeet kuumaliimasin kiinni. Omaperäinen on ainakin,katsotaan nyt,kehtaako tätä missään käyttää...

Pari laukkuakin on klipsuista tulossa,katsotaan nyt,valmistuvatko koskaan...

Sitten tulee tunnustus,jota häpeän: en oikein koskann oppinut ymmärtämään patenttineuleen ohjetta,ja pidän kuitenkin valtavasti juuri siitä neuloksesta,tulee ihanan kuohkeaa ja pehmeää... No, nyt joku aivoissani loksahti ilmeisesti kohdalleen,kun tajusin idean :)


Parikin patenttituubia on tässä jo puikoilla,kuvassa myös tyttären toivoma pipo. Viininpunainen lanka on Novitan Kaiku,se Suuri Rakkauteni,josta joskus postasinkin. Liila lanka on Gjestalin Briss,jossa on puolet villaa ja puolet soijaa.. Ihana lanka myös se,harmi että minulla ei tuota väriä ole kuin tuo yksi kerä,täytynee jatkaa sitten saman langan punasävyisellä,toivottavasti niistä sitten saan tarpeeksi pitkän tuubikaulurin...

Tässähän tätä lätinää jo tulikin, nyt täytynee valmistautua töihinlähtöön,laiska kun ei itseään ruoki :)

Kivaa syksyistä viikonloppua kaikille!

Edit: Meinasi unohtua kertoa se Suuri Uutinen: Minusta tulee keväällä MUMMI ! :)

18 kommenttia :

  1. Apinasukat on ihanat! Ja onnea tulevalle mummille vielä täälläkin (;

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Aivan ihania neuleita (ja tosi kaunis tuo virkattu huivikin tietysti)! Nuo ruususukat ovat niin ihastuttavat, että tekisi mieli matkia. Onnea tulevalle mummille, kyllä varmaan puikot sauhuavat, kun saa lapsenlapselle neuloa!
    Tuohon kommentointi- ja blogi-asiaan kommentoidakseni, en tiedä, onko monilla vaikuttanut tuo Google Readerin lopettaminen tähän asiaan. Itse ainakin huomaan olevani täysin "ulalla" kaikista blogeista nykyään, kun en ole oikein tottunut noihin muihin syötteenlukijoihin vielä. Ehkä tämä vanha koirakin vielä löytää uuden tavan istua ;)

    VastaaPoista
  4. Mikä määräi hania käsitöitä.
    Tosi mukavaa kun siekin teit tuollasen huivin,siun omassa on upeat värit. Mie tykkään tuosta mallista just siksi kun se eri langoilla ja väreillä muuttuu aina erilaiseksi.
    Ja sit noi ihanat ruususukat, tässähän menee puhelias karjalainenkin ihan mykäksi,noijen upeiden sukkien edessä. Saisitkoko tuon mallin mitenkään esille.
    Kauniin kaulakorunkin oot tehny, noista klipsuista taitaa pystyä tekemään vaikka ja mitä.

    Onnittelut tulevasta mummoudesta ja mukavaa viikonloppua :)))

    VastaaPoista
  5. Ihania käsitöitä kaikki. Perushuivista tuli näpsäkkä "kietasupaita", kiva idea. Kosotädin huivikin on ihanan värinen ja sukissa tosi nätit kirjoneuleet. Ja hieno uniikki kaulakoru :)

    VastaaPoista
  6. Hypistelin itsekin tuota Tölkkidesign-kirjaa kaupassa, mutta vielä jäi hyllyyn. Klipisujen kerääminen kun on minulla vielä pahasti vaiheessa! Toki hommaan on valjastettu ystäviä ja kylän miehiä! ;)

    Hienoja töitä! Etenkin nuo apinasukat ja virkattu huivi ovat kauniit!

    Onnea tulevalle mummille! Ajatteles! Kohta saat alkaa etsiä ihania vauvaneule-ohjeita ja hamstrata pehmoisia ja lämpöisiä vauvalankoja. Ihanaa! :)

    VastaaPoista
  7. Kauniita töitä, apinasukat viehättää, itse olen sitä mallia myös katellut, huivit kauniita myös, tuo klipsikaulakoru kaunis:)

    VastaaPoista
  8. Onnea mummille odotukseen! :) Joko on kaivettu puikot ja vauvalankaa esille? Mulla on aina ensimmäinen reaktio vauvaodotusuutisia kuullessani, että mitä neuloisin tulokkaalle. :)

    Nättejä käsitöitä olet saanut tehtyä ja aloitettua. Erityisesti ihastelen noita ruususukkia, ne on niin kauniit! :)

    Jatka vaan bloggaamista ahkerasti, kyllä tänne tullaan kurkkaamaan aina kun vaan on tullut uusi päivitys!

    VastaaPoista
  9. Ihania käsitöitä. Ihastelin etenkin sukkia-

    VastaaPoista
  10. Ihania käsitöitä. Ihastelin etenkin sukkia-

    VastaaPoista
  11. Kyllä sinulla sitten on kauniita töitä. Kelpaa noita esitellä ♥ Tosi kauniisti istuu tuo ylempi huivi hoikalla ihmisellä tuolla lailla .
    Minä tunnen kauhua ja kunnioitusta patenttineuletta kohtaan. Kouluaikana jouduttiin neulomaan villapusero tuolla neuleella ja sehän ei meinannut valmistua koskaan, on se vaan niin hidasta tehdä =)

    VastaaPoista
  12. Onnea tulevalle Mummille!
    Bloggaaminen on juurikin niin ihanaa, kun sen voi tehdä silloin kun itseä huvittaa, ei siksi, että ei juuri nyt jaksa.

    VastaaPoista
  13. Tuo apinasukkamalli on kiva. Pitäisi varmaan minunkin tehdä ne jollekin.

    VastaaPoista
  14. Ihanaa mummi valmistautumis aikaa..
    Ihania töitä koko bloggaus =))

    VastaaPoista
  15. Paljonhan sinä olet saanut aikaiseksi. Ihana huivi ja nuo ruusuvarsisukat on todella nätit !

    VastaaPoista
  16. Kauniita käsitöitä olet saanut aikaiseksi!
    Ihastuin kirjoneulesukkiisi. Upeita! Upea on myöskin klipsukaulakorusi!

    Itse olen ottanut bloggailussa sellaisen asenteen, että istahdan koneelle silloin kun siltä tuntuu.

    VastaaPoista
  17. Vanha lukija täällä yrittää aktivoitua uudelleen.
    Hei vaan (muistatkohan...) :-)
    Olipas siellä todella mahtava Suuri Uutinen, onnittelut <3

    VastaaPoista
  18. Paljon onnea tulevalle mummille!

    VastaaPoista

Ilahdun kovasti,jos viitsit kommentoida :)