Translate

4.5.2013

Häälahjapaljastus

No niin,nyt on häät juhlittu,ja voi että olivatkin ihanat häät! Aivan nuorenparin näköiset häät,toisaalta hillittyä,mutta samalla rentoa ja iloista meininkiä. Vakuuttelin etukäteen,etten aio itkeä,mutta niinhän siinä kävi,että vollotin valtoimenaan heti,kun musiikki kirkossa lähti soimaan :) Ja kyllä niitä kyyneliä riitti vielä moneen hetkeen sen jälkeenkin...

Häät olivat sellaiset keskisuuret,vieraita hiukan alle 100.Hääpaikkana oli Vanha Bäckby Tikkurilassa,Vantaalla,entinen kaakelitehdas,joka on remontoitu upeaksi tilausravintolaksi. Nuoripari oli suunnitellut istumajärjestyksen sellaiseksi,että kaikki tunsivat olonsa mukavaksi,eli sekaisin tuttuja ja tuntemattomia. Ohjelma sisälsi puheita,mm.kaikki morsiamen kolme pikkusiskoa pitivät puheen,toiseksi vanhin tyttäreni kaason ominaisuudessa,ja nuorimmat tyttöseni ihan spontaanisti,rohkeita tyttöjä! <3

Lisäksi kuopukseni esitti kaksi laulua bändin säestyksellä,ja selvisi urakasta loistavasti. Loppuillasta sitten tanssittiin,niin että nyt on jalat rakoilla,mutta mieli korkealla :)

Häälahjaa tein antaumuksella ainakin parin kuukauden ajan,toki samalla väkertäen kaikkea muutakin... Torkkupeitto Afrikan kukista tuli kuin tulikin valmiiksi,ja tässä se on paketoituna ennen lähtöä:


En raaskinut peittää sitä paperiin ,vaan käärin vain sellofaaniin :)


Tällainen se on sitten koko "komeudessaa",sohvalle leviteltynä. Kokoa ei peitolla kamalan paljon ole,n.126 x 160 cm,eli torkkupeitoksi tarkoitettu,ja lähinnä sisustuselementiksi nuorenparin olohuoneeseen,jonka väritys on pitkälti juuri nuo luonnonvalkoinen,vaaleanruskea ja harmaa...
Lankana käytin Novitan Pikkusiskoa,siis melko ohutta,mutta kiva virkata,ja kyllähän tuo vähän lämmittääkin,kun sisältää 75 % villaa. Näin jossain ulkolaisessa käsityöblogissa kuvan Afrikankukkaneliöstä,ja sen perusteella harjoittelin,kunnes sain sen neliön aikaiseksi :) Huomaattekos,että tuossa kukassa on 8 terälehteä,kun perinteisessä mallissa niitä on kuusi? Eihän siitä kukasta saisikaan neliötä kuudella terälehdellä,vaan niitä täytyy olla se kahdeksan. Tämän hoksaamiseen minulla meni vähän aikaa,kun en heti huomannut terälehtien lukumäärää :) Mutta valmiiksi peitto tuli,ja lopputulokseen olen ihan tyytyväinen,hiukan vain harmittelen,etten sittenkin tehnyt siitä suurempaa...

Hääpaikallakin näkyi minun kädenjälkeni,onneksi kuitenkin vain pienenä ripauksena :)


Vaaleasta kuvasta on hiukan huono havaita,mitä tarkoitan,mutta jos oikein tarkasti katsoo,näkyy siinä se "pitsipullo" ,joita oli jokaisessa pöydässä yksi.Tässä hääparin pöytä,jossa yksi 15:ta pullosta nökötää :)

Mamman kädenjälki näkyi myös morsiamen vaatetuksessa,sekin onneksi vain pienenä lisänä,itse löysin siitä tietysti epäkohtia,kun hääparin selkiä kirkossa tuijottelin :)


Kirkossa tyttäreni piti harteillaan tätä boleroa,tai oikeammin se on hihatin.... Ehkä kuvaa klikkaamalla kuviokin näkyy selvemmin... Tytär oli kovin tyytyväinen,joten minunkin on sitten oltava :)

Kaiken kaikkiaan olo on nyt helpottunut,kun sain kaikki valmiiksi ihan ajoissa ( lue;viimetinkaan). Nyt alkaa sitten hillitön kastemekon viimeistely,sen deadline on tasan kahden viikon päästä,ja toivottavasti se valmistuu ajoissa,stressistä huolimatta... Tänään aion kuitenkin huilata vielä,tai siis virkkaan jotain ihan simppeliä,missä ei tarvitse ajatella mitään :)

Mukavaa sunnuntaipäivää kaikille!

15 kommenttia :

 1. Onnea vielä äiteelle ja anopille. On se sen verran iso juttu, että saa siinä nenäliina ollakin esillä. Ihana on häälahja peittokin, varmasti arvostavat :)

  VastaaPoista
 2. Ihan mielettömän upeita käsitöitä olet saanut häihin aikaiseksi. Varmasti oli mieluisa lahja ja nuo pullot. Ihanat.

  VastaaPoista
 3. Onnittelut tuoreelle avioparille! :) He saivatkin aivan ihanan peiton lahjaksi, ja upea on myös morsiamen bolero!

  VastaaPoista
 4. Onnea morsiamen äidille ja viralliselle anopille!
  Upea peitto häälahjaksi!, ja tuo bolero on tyylikäs!

  Minä tunnustaudun kanssa vesiputoukseksi eri tilaisuuksissa. Nytkin konfirmaatiossa piti kyyneleitä vierittää kummipoikaa siunatessa ja nuorten yhteisen laulun aikana. Ne kyyneleet vaan tulevat....

  VastaaPoista
 5. Onnittelut täältäkin tuorelle avioparille..sekä morsion vanhemmille=))
  Ihana tuo peitto=))
  Suloinen tuo pikkuinen nukkuessa ja myssyssänsä(alenpana) =))

  VastaaPoista
 6. Kyllä sai nuoripari kauniin peiton, rakkaudella tehdyn:)

  Itkemättä ei mitkään juhlat mene, mutta kyyneleet on hyväksi silmille:)

  VastaaPoista
 7. Todella kaunis peitto ja hieno on bolerokin. Onnea vaan nuorelle parille ja morsiamen äidille.

  VastaaPoista
 8. Äärettömän kaunis peitto, ei voi äiti parempaa lahjaa antaa kun rakkaudella omin käsin tehty! Värit ovat upeat ja ajattomat. Pidän ihan hirmusti. Kaunis on bolerokin. Onnea tuoreelle avioparille sekä äidille!

  VastaaPoista
 9. Upea tuo häälahjaksi antamasi peitto! Värit ovat siinä niin ihanan seesteiset ja rauhalliset. Onnittelut nuorelle parille ja tuoreelle anopille!

  VastaaPoista
 10. Onnea nyt tuoreelle anopille.
  Kylläpä olet tehnyt todella kauniin peiton lahjaksi ihanat rauhalliset väri. Tuollaisen minäkin tahtoisin.
  On se vaan herkkää, kun tyttären joutuu "luovuttamaan" :)

  VastaaPoista
 11. Onneksi olkoon! Kaunis bolero ja kerrassaan upea lahjapeitto!

  VastaaPoista
 12. Onnea sinullekkin. Aivan ihana peitto. Tosi tyylikäs. Voi miten ihmeessä olet ehtinyt kaiken tehdä häiksi. Peiton,boleron ja pitsit pulloihin! Onko sinulla 35 tuntia vuorokaudessa. Minusta tuntuu,että minulla on vain 10t:D

  VastaaPoista
 13. Toi peitto on niin kaunis! Värit ja sommittelu, kerrassaan upea. Onnea hääparille!

  VastaaPoista
 14. Tulin katsomaan peittoasi. hieno idea tuo neliön muokkaaminen Afrikan kukasta. varmaan mieluinen lahja, tyylikäs hillitty kokonaisuus nuoreen kotiin on hieno!

  VastaaPoista

Ilahdun kovasti,jos viitsit kommentoida :)